Over Springplank


Onze motivatie

Springplank wordt georganiseerd door vijf alumni van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Door de toenemende verspreiding van het coronavirus werden evenementen wederom verboden en werd de afstudeerexpositie van deze alumni vervangen door een digitale expositie. Dit leidde tot ontevredenheid en teleurstelling bij de alumni. Het werk komt immers veel beter tot zijn recht in fysieke vorm. 

Visie

Daarom heeft deze groep alumni besloten het heft in eigen handen te nemen en zelf een fysieke expositie te organiseren waarbij de coronamaatregelen in acht worden genomen. Naast de groep makers is er een student van de studie Kunst & Economie betrokken bij de organisatie om met het team te versterken met organisatorische skills. Voor deze aanstormende professionals is een afstudeerexpositie dé Springplank naar een carrière binnen de creatieve sector. Vandaar dat de expositie de titel Springplank heeft gekregen!

waar vind u ons

De sprong naar de creatieve sector, een expositie voor en door verse alumni van de HKU. Van 15 tot 19 september is Springplank Expositie weer te bezoeken op verschillende locaties in de binnenstad van Utrecht! Met nieuwe toffe locaties die wachten om gevuld te worden met jullie unieke projecten. De expositie is een springplank naar een carrière binnen de creatieve sector. Kom dit werk ervaren en maak samen met ons de plons!

Organisatie

Vera Geldermans

Alumnus Product Design

Elody Helena

Alumnus Fashion Design

Aniek Karina

Alumnus Fashion Design

Iede Adu

Alumnus Product Design

Owen Cicilia

Student Kunst en Economie

Onze partners